BEHANDELINGEN

 

 

Gratis puppytraining

Het is voor een pup heel belangrijk dat hij tijdig kennismaakt met de trimsalon, want wat een pup in de eerste weken meemaakt zijn heel belangrijk voor de rest van zijn leven. Dus als hij op een positieve manier kennismaakt met de trimsalon zal hij het als leuk ervaren. De training bestaat uit 3 keer ca. een half uurtje; eerste keer even snuffelen en op de tafel, de tweede keer kennismaken met de borstels, scharen, enz. en de derde keer met de föhn/waterblazer.

Afhankelijk van het ras en van uw wensen zijn er diverse behandelingen mogelijk, ook voor alleen een wasbeurt of borstelbeurt is uw hond van harte welkom.

 


 

Plukken

Dit is het verwijderen van het dode haar door het met de hand te plukken, daarna blijft er een mooi onderwolletje over. Dit is belangerijk omdat de hond anders last kan krijgen van irritatie/jeuk. Dit gebeurt 2 keer per jaar, de hond moet wel plukrijp zijn anders is het niet fijn.

 


 

Knippen

Dit kan in elk gewenst model afhankelijk van uw wensen, dit gebeurt vooral bij honden met een krulachtige vacht zoals poedels, labradoodle, bouvier, enz. Dit gebeurt meestal 4 keer per jaar.

 


 

Effileren

Dit is knippen met een speciale getande schaar waardoor je een natuurlijk effect krijgt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de Shih Tzu, Boomer en Golden Retriever. Dit gebeurt ook 4 keer per jaar.

 


 

Scheren

Wordt veel gedaan bij de kleinere honden, maar ook bijvoorbeeld Bouviers worden tegenwoordig wel geschoren. Is makkelijker in onderhoud en minder kamwerk.

 


 

Ontwollen

De onderwol eruit halen is erg belangrijk om klitvorming te voorkomen. Bij alle behandelingen wordt uw hond gewassen met een verzorgende shampoo en daarna lekker een conditioner. Ook worden de nagels nagekeken en de oren gereinigd.

 


 

Het is belangrijk dat als u uw hond brengt:
Hij goed is uitgelaten.
Niet net heeft gegeten.
Dat u van te voren meld als uw hond medische klachten heeft.