Behandelingen


Bij trimsalon Beau zijn verschillende behandelingen mogelijk. Er word gekeken naar het ras en het bijbehorende vachttype, maar ook zeker naar de hond zelf. Als u de hond brengt overleggen we samen uw wensen en deze worden zo goed mogelijk uitgevoerd.

Knippen
De vacht wordt met de schaar ingekort en in model gebracht.

Scheren
Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort. De lengte is afhankelijk van de scheerkop/opzetkam die gebruikt word, dit kan verschillen van 1.5mm tot 25mm.

inkorten / uitdunnen
Met een effileerschaar (een aan 1 kant getande schaar) word de vacht ingekort en/of uitgedund. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.

Plukken
Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht, waarvan de bovenlaag er niet vanzelf uitvalt. Deze moet er handmatig worden uitgeplukt als het begint los te laten. Dit is niet pijnlijk voor de hond, omdat de haren al los zitten.

Ontwollen
Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze wordt er met de was en blaas methode uit gehaald, om klitten en vervilting te voorkomen.

Wassen
Ook is het mogelijk om de hond te brengen voor een goede wasbeurt. De hond wordt dan gewassen met een professionele shampoo die bij de vacht past. Daarna word de hond droog geblazen en alle klitten worden verwijderd.

Borstelen
Het is ook mogelijk om uw hond langs te brengen voor een borstel beurt. De hond wordt dan volledig geborsteld en alle klitten worden verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld tussen de trimbeurten door, als het u zelf niet goed lukt om bij te houden.

Puppy trim
Het is belangrijk dat een hond zo vroeg mogelijk in de trimsalon komt. Honden die als pup de trimsalon als iets positiefs ervaren, zullen als volwassen hond de trimbeurt minder eng vinden. Vanaf het moment dat uw hond volledig is inge├źnt, is hij van harte welkom om even kennis te maken. Uw hond word geborsteld, de oogjes worden vrij geknipt, de voetzooltjes worden gecontroleerd en als het nodig is worden de nageltjes geknipt. Ook krijgt de hond alle tijd om rond te snuffelen en te wennen aan alle nieuwe geurtjes en geluiden, zoals de tondeuse en de waterblazer.

Tussenbeurt
U kunt er voor kiezen om uw hond tussen twee trimbehandelingen door ook nog een keer te brengen. de hond word dan gewassen, gedroogd en geborsteld. De liezen worden geschoren, de voetjes worden bijgewerkt, de oren worden gecontroleerd en de oogjes worden vrij geknipt.